top of page

Wie ben ik...

Hallo, ik ben Gert Van Hoegaerden, een fotograaf uit Antwerpen en heet je hartelijk welkom op mijn website.

Tijdens mijn reis naar Vietnam in 2011 raakte ik in de ban van de fotografie. Sindsdien tracht ik me door voortdurende zelfstudie en het volgen van avondschool en workshops de knepen van het vak eigen te maken. Ik investeer ook in goed materiaal en tast hiermee de grenzen van de fotografie af. Verder ben ik nog een trotse en sportieve papa van een flinke dochter!

Trouwfotograaf, portretfotograaf, landschapsfotograaf, straatfotograaf, reisfotograaf, huwelijksfotograaf, reportagefotograaf... Ze zijn allemaal op mijn persoon als fotograaf van toepassing. Mensen in willekeurige situaties op een spontane en ongedwongen manier in beeld brengen. Maar ook landschappen of straatbeelden op een fascinerende wijze op gevoelige plaat vastleggen, zijn de redenen om mijn fototoestel ter hand te nemen en er op uit te trekken!

Ik ben fotograaf in bijberoep. Dat heeft als groot voordeel dat ik niet voor kwantiteit hoef te gaan en neem enkel een opdracht aan als die kwaliteitsvol en met voldoende tijdsruimte kan afgewerkt worden. Want ik lever graag goed werk af waar vooral u tevreden over moet zijn!

Het hart van mijn fotografie ligt in het spontane en zo weinig mogelijk in geposeerde toestanden. Vandaar dat ik ook te vinden ben 'in the field' en niet in een studio. Mensen in beeld brengen zonder dat ze het opmerken zijn voor mij de meest pakkende en natuurlijke portretten. En als er dan al eens geposeerd moet worden dan probeer ik dit zo luchtig mogelijk op te vatten.

bottom of page